„În viața mea niciunde nu am fost mai fericit decât într-o bibliotecă. Dacă aș aduna orele pe care le-am petrecut în biblioteci, cred că ar reprezenta un sfert din viață. Sunt fericit în biblioteci.” Neagu Djuvara

Biblioteca din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava deține un număr de 9246 volume împărțite astfel: Cărți cu conținut religios – 4424, Cărți cu conținut laic (literatură română și universală) – 1450, Periodice – 1604 și Ziare și reviste – 1768.

Principalii utilizatori ai bibliotecii sunt elevii seminarului și cadrele didactice ale acestuia, însă ea este deschisă oricărui cititor dornic de a-și îmbunătăți cunoștințele.

Biblioteca se mândrește cu un număr însemnat de numere din colecția patrologică J. P. Migne, dar și cu un volum mare de cărți (peste 1000 de volume) care i-au aparținut vrednicului de pomenire Înaltpreasfințitul Pimen, donate prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Calinic, bibliotecii noastre.

Program de funcționare:

Luni, Miercuri și Vineri: 8:00-16:00

Marți și Joi: 14:00-22:00

Contact:

0752162157 – Bibliotecar: Diacon Dolhascanu Marian

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Misiunea școlii

I. Urmărim formarea omului în dualitatea sa, trup și suflet și punem accent deopotrivă pe învățarea cognitivă, socio-emoțională și spirituală.

II. Competențele dezvoltate prin activitatea educațională își găsesc adevărata finalitate în măsura în care urmăresc un sistem axiologic autentic. De aceea avem în vedere formarea unor tineri pregătiți pentru societatea de mâine, prin promovarea și trăirea în cadrul școlii a valorilor incontestabile ale Ortodoxiei, ca răspunsuri suficiente și mereu actuale pentru provocările și întrebările societății contemporane și ca sursă inepuizabilă de cunoștințe formatoare de abilități și atitudini necesare pentru a reuși în viață și pentru a deveni adevărați membri ai Bisericii.

III. Știm că adevăratele valori se învață prin vedere, prin experimentare și prin trăire. De aceea ne propunem o îmbinare a muncii intelectuale cu rugăciunea, a timpului petrecut în sala de clasă cu cel petrecut în Paraclisul școlii sau prin acțiuni extrașcolare de calitate, o lucrare continuă dedicată formării personale a fiecărui elev și creșterii duhovnicești, prin raportare la ceilalți.

Valori

credință
înțelepciune
iubire și responsabilitate
adevăr și libertate