seminar hram

Duminică, 13 decembrie 2020, profesori și elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Suceava ne-am cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Mitropolit Dosoftei al Moldovei. Am participat împreună – ținând cont de normele sanitare de protecție în vigoare – la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, înconjurat de soborul de preoți profesori ai seminarului teologic.

În ultima vreme, majoritatea dintre noi ne-am întâlnit doar în mediul online, iar distanțarea fizică ne-a făcut să simțim intens nevoia de a fi mai aproape unii de alții și de a găsi modalități cât mai diverse prin care să facilităm relaționarea dintre noi. De aceea, cu ocazia hramului seminarului a fost lansat primul număr al revistei școlii, intitulată Tinere, ție îți zic, prin care dorim să conturăm o nouă posibilitate de a spori comuniunea dintre noi, cei implicați în viața școlii, dar și comuniunea cu elevi din alte școli, iubitori de teologie, de bine și de frumos, pe care îi dorim colaboratori în numerele următoare ale revistei. Revista poate fi accesată electronic pe noua pagină de internet a seminarului: seminarulortodoxsuceava.ro .

Dat fiind contextul pandemic în care ne aflăm, nu am reușit, așa cum se întâmpla în alți ani de hramul școlii noastre, să rămânem împreună, profesori și elevi, la o agapă comună, însă această situație ne-a făcut să ne îndreptăm spre o altă hrană, duhovnicească, și anume cuvântul Sfintei Scripturi. De aceea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, fiecare elev a primit câte o ediție a Noului Testament, a cuvântului lui Dumnezeu, veșnic și actual, care ne învață cum să rămânem împreună cu Dumnezeu și cu semenii noștri, mai ales în aceste vremuri tulburi.

La ceas de aleasă sărbătoare pentru Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, mulțumim tuturor celor implicați în viața școlii și tuturor celor care sunt aproape de noi.

Director,
Arhid. prof. dr. Bogdan-Mihai HRIȘCĂ