„În viața mea niciunde nu am fost mai fericit decât într-o bibliotecă. Dacă aș aduna orele pe care le-am petrecut în biblioteci, cred că ar reprezenta un sfert din viață. Sunt fericit în biblioteci.” Neagu Djuvara

Biblioteca din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava deține un număr de 9246 volume împărțite astfel: Cărți cu conținut religios – 4424, Cărți cu conținut laic (literatură română și universală) – 1450, Periodice – 1604 și Ziare și reviste – 1768.

Principalii utilizatori ai bibliotecii sunt elevii seminarului și cadrele didactice ale acestuia, însă ea este deschisă oricărui cititor dornic de a-și îmbunătăți cunoștințele.

Biblioteca se mândrește cu un număr însemnat de numere din colecția patrologică J. P. Migne, dar și cu un volum mare de cărți (peste 1000 de volume) care i-au aparținut vrednicului de pomenire Înaltpreasfințitul Pimen, donate prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Calinic, bibliotecii noastre.

Program de funcționare:

Luni, Miercuri și Vineri: 8:00-16:00

Marți și Joi: 14:00-22:00

Contact:

0752162157 – Bibliotecar: Diacon Dolhascanu Marian

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

VIZIUNE

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava este o școală vocațională deschisă spre nevoile și preocupările generațiilor actuale de elevi, o comunitate care crește cu fiecare elev în parte, o instituție care are în vedere formarea unor tineri pregătiți pentru societatea de mâine, prin promovarea și trăirea în cadrul școlii a valorilor incontestabile ale Ortodoxiei, ca răspunsuri suficiente și mereu actuale pentru provocările și întrebările societății contemporane și ca sursă inepuizabilă de cunoștințe formatoare de abilități și atitudini necesare pentru a reuși în viață și pentru a deveni adevărați membri ai Bisericii.

MISIUNE

Călăuzim tinerii să descopere necesitatea creșterii lor prin educație, pentru a trăi bucuria de a fi de folos celorlalți.

 

VALORI

credință
înțelepciune
iubire și responsabilitate
adevăr și libertate