Roadele muncii desfășurate la Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei” se doresc să crească însă în sufletele elevilor acestor școli, elevi care își dau silința să expună faptic, în împrejurările concrete ale vieții, toată agoniseala lor duhovnicească și intelectuală.

Mărturie în acest sens pot fi considerate rezultate obținute de ei la olimpiadele naționale. Prin efortul lor încununat de harul lui Dumnezeu, instituția noastră de învățământ a obținut în ultimii ani mai multe premii.

Corul seminarul teologic condus de Pr. prof. Tablan Popescu Lucian – Ionuț a obținut în 2015 medalia de aur la European Choir Games & Grand Prix of Nations, în Magdeburg, Germania.

În anul școlar 2010-2011, elevul Popescu Cătălin-Teodor, din clasa a IX-a a obținut două Premii I, unul la Olimpiada Națională de Geografie și unul la Olimpiada Națională de Religie pentru seminariile și liceele teologice ortodoxe, disciplina Studiul Biblic al Vechiului Testament. Elevul Buta Emanuel, din clasa a X-a a fost premiat cu Mențiune la disciplina Studiul Biblic al Noului Testament, elevul Irina Cristian-Ștefan din clasa a XI-a a ocupat locul III la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române.  La Olimpiada Națională de Limbi clasice s-au evidențiat  doi elevi din clasa a IX-a, Loghinoaia Alexandru și Mândrilă Iustinian care au fost premiați cu Premiul I, respectiv Mențiune, iar Șmighelschi Sergiu, din clasa a IX-a a obținut Premiul II la Olimpiada națională de Limba ucraineană.

În anul școlar 2011-2012, Popescu Cătălin-Teodor a obținut locul I la Olimpiada Națională de Religie pentru seminariile și liceele teologice ortodoxe, disciplina Studiul Biblic al Noului Testament, iar elevulȘmighelschi Sergiu a obținut Premiul I la Olimpiada națională de Limba ucraineană.  

În anul școlar 2012-2013, elevul Popescu Cătălin-Teodor a obținut locul I la Olimpiada Națională de Religie pentru seminariile și liceele teologice ortodoxe, disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române, iar elevul Molea Ilie a fost premiat cu Mențiune, în cadrul aceleiași olimpiade naționale la disciplina Studiul biblic al Noului Testament. ElevulȘmighelschi Sergiu a obținut Premiul I la Olimpiada națională de Limba ucraineană.  

               În anul școlar 2012-2013, elevul Popescu Cătălin-Teodor a obținut locul I la Olimpiada Națională de Religie pentru seminariile și liceele teologice ortodoxe, disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române, iar elevul Molea Ilie a fost premiat cu Mențiuneîn cadrul aceleiași olimpiade naționale la disciplina Studiul biblic al Noului Testament. Elevul Șmighelschi Sergiu a obținut Premiul I la Olimpiada națională de Limba ucraineană.

 

               În anul școlar 2013-2014, elevul Atudosiei Alexandru a obținut Premiul III la disciplina Studiul biblic al Noului Testament, iar anul acesta elevul Char Adelin – Petrișor a obținut  Premiul I la aceeași disciplină și Atudosiei Alexandru, Premiul II la Istoria Bisericii Ortodoxe Române.